Ordning och reda

Nu vintertid kan det vara bra att ha dubbeldörrarna stängda för att spara på värmen. 

Låsta ytterdörrar.Det är viktigt av att alltid tillse att ytterdörrarna mot såväl gata som gård är  låsta. Likaså skall dörren ned till källaren hållas låst då dessa utrymmen lämnas. Det påbjudes vaksamhet mot okända personer som försöker få tillträde till trapphuset.

Brandsläckare. Viktigt att alla känner till att brandsläckare finns innanför dörren ned till källaren samt vid översta avsatsen i trapphuset.Brandvarnare. Föreningen bekostade för ett antal år sedan brandvarnare till samtliga lägenheter. Det åligger varje lägenhetsinnehavare att tillse att batterierna byts regelbundet och kontrollera deras funktion. Det har väckts förslag om en allmän översyn av brandvarnar-na och deras funktion i byggnaden.

Det är mycket viktigt att samtliga boende i huset har kännedom om var huvudavstängningen till fastighetens vattentillförsel finns om akut vattenläcka uppstår. Avstängningsventilen sitter ned till höger på ytterväggen rakt fram räknat från då man kommer innanför dörren till förråds och cykelutrymmena. D.v.s. på väggen bakom där utemöblerna nu förvaras.

Miljöhuset/sopsortering. Obs. vikten av att påminna om sopsortering. Alldeles för mycket slarv idag vad gäller detta och inte minst när det gäller hanteringen av kartonger. Alla typer av kartonger, även mjölk och juiceförpackningar  o.dyl. skall vikas ihop. Större och mer skrymmande emballage måste tas eller rivas isär för att alla ska kunna få plats med sitt skräp.